Die beerput trek ik niet open!

blog

Die beerput trek ik niet open!

Ik kom regelmatig mensen tegen die nieuwsgierig zijn naar Adem en Reflectie maar die heel duidelijk zeggen; ‘die beerput trek ik niet open’. Met andere woorden, ik wil niet terug naar het verleden en oude gevoelens en herinneringen ophalen want dat kan ik niet aan. Of dat is te pijnlijk, of ik wil niet meer herinnerd worden in hoe het toen was voor mij of wat er speelde. Het duizelt je al voor je ogen bij de gedachte en je herinnert je misschien die verschrikkelijke dromen en nachtmerries die je hebt gehad.

Misschien ben je bang dat al dat dan weer terug gaat komen en bedank je liever.

Super begrijpelijk!

Wat toen was hoef je in het hier en nu niet nog een keer.
Ik kan het niet meer dan eens met je zijn.

Maar …. En nu komt het.

Waarschijnlijk is dat dus nu wel precies wat er aan de hand is. Alles wat toen was, krijg je nu in een andere vorm, op een andere manier wel weer op je bordje want je hebt het nog niet afgesloten. Wanneer de gebeurtenissen van toen geen of te weinig (h)erkenning, compassie en begrip hebben gekregen, draag je ze (on)bewust mee in het Hier en NU… 

En daar kun je ontzettend veel last van hebben, het kan zijn dat je op dit moment eigenlijk nog in het verleden leeft.
Terwijl je dacht dat je dat wel achter je had gelaten.

Het kan zijn dat je in het NU regelmatig klachten en weerstanden ervaart, bijvoorbeeld dat je veel ziek bent of dat je steeds weer terug valt in dezelfde negatieve ervaringen met werk, collega’s en/of  relaties… Het kan zijn dat negatieve gevoelens van angsten, onmacht, verdriet enz.. steeds weer aan de oppervlakte komen en dat het soms voor jezelf ook onverklaarbaar is hoe het kan dat jou dit steeds weer gebeurd.

Dan kan het zijn dat je dus niet bewust bent van de invloed die het verleden vandaag de dag nog op je heeft.

 

Maar moet je dan die beerput weer opentrekken?

 

Nee je hoeft zeker niet te graven in je verleden en alles nog een keer te beleven. Dat is nergens voor nodig. De situaties uit je verleden zijn namelijk op zich zelf niet het probleem, dat is geweest en dat heb je al mee gemaakt, je hoeft er echt niet naar terug.

Het zijn de emotionele blokkades die doorvoelt mogen worden zodat je ze los kunt laten. Daarom komen er steeds weer van die situaties op je pad waardoor je weer opnieuw in een benauwde of ongewenste situatie komt, je krijgt de kans van het leven om nu de emotionele blokkade wel te doorvoelen zodat je het patroon kunt doorbreken en het los kunt laten. Op die manier transformeer je oude pijnen en angsten naar een nieuwe vertrouwen en meer liefde in je leven.

Als je open staat om te voelen dan kun je dit ombuigen direct al doen. Je komt in je dagelijks leven genoeg uitdagingen tegen.  De valkuil is dat je vanuit automatisme weer in oude patronen duikt, omdat je eerder op die manier de boel kon ‘overleven’.

Ik dacht eerder dat ik nog heeeeeel wat te verwerken had omdat ik als kind het verlies van mijn broertje heb meegemaakt. Ik heb knetterhad gewerkt om tot meer lucht en licht in mijn leven te komen. En toch bleef ik steeds in oude patronen vallen. Sinds ik me realiseerde dat het juist vanuit zachtheid kan en mag, en ik begon te begrijpen hoe je dat dan deed. (want tja dat was erg nieuw voor mij) kon het bij mij gaan stromen! Ik ontwikkelde de Reflectie Tool, die mij hielp begrijpen hoe ik meer vanuit de zachtheid mijn denken in lijn kon brengen met mijn voelen. En inmiddels helpt die Tool ook anderen om de hardheid in en naar je zelf om te kunnen buigen.

En de ademsessies die ik geef gaan veel meer uit van veiligheid en vertrouwen, liefde en zachtheid, waardoor ik zie dat ze nog krachtiger zijn. Ik stimuleer mijn klanten om vanuit de zachtheid hun eigen adempatroon te vinden, zodat ze vanuit meer autenticiteit in contact kunnen komen met hun zelf. En ik zie dat het niet nodig is om de diepte in, en als het al gebeurd dat is het omdat er een inzicht klaar ligt die van grote waarde is. Dan ontstaat het vanuit de Flow en is het nooit een beerput, of iets angstigs of ongemakkelijks. Als er een groot inzicht, terug blik of groots gevoel bovenkomt dan is het een dankbaarheid. Dan voelen mensen bijvoorbeeld het gemis van een dierbare niet vanuit te kort of pijn, maar vanuit de grootsheid, de liefde en de onmetelijkheid van die energie.

Het komt altijd in de zachtheid terug, zonder oordeel en met onvoorwaardelijke Liefde. En het negatieve negeren we niet, maar we erkennen het, het is oke dat het zo was en we voelen wat voor kracht daar achter schuil gaat.

Prachtig!!

Dus die Beerput kun je dicht laten!

Dankbaar dat ik hier keer op keer weer getuige van mag zijn en dat door het volledig vertrouwen op mijn eigen proces ik dit ook kan delen met anderen.

Dit zo typende wordt ik gewoon helemaal enthousiast van mijn eigen werk en kijk ik er ontzettend naar uit om ook jou te mogen ontmoeten en mijn sleutels te delen naar meer liefde en licht in je leven.
Want zowel de Reflectie Tool als het Ademen, kun je zelf! Beide zijn onbeperkt beschikbaar voor je!

Wil je ook gerichte keuzes kunnen maken en meer je gevoel durven volgen? De Reflectie Tool helpt je hoofd en tijdens een Ademsessie leer je beter naar je gevoel luisteren. Ga het ervaren!

 

 

 

Lucie Rijpstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: