Van de alchemistische transformatie in 2018 Naar het leven van jouw waarheid in 2019

blog

Van de alchemistische transformatie in 2018 Naar het leven…

Voor het eerst had ik dit jaar (2018) een agenda van Paulo Coelho, het thema was Vrijheid. Kaypacha (astroloog) noemde vorig jaar dat 2018 in het teken zou staan van een alchemistische transformatie, wat voor mij inhoud dat je op energetisch niveau veranderingen realiseert. Je gaat dan een shift door die gevoelsmatig is en die op den duur ook de vorm van je leven bepaald. Een alchemistische transformatie is een weg naar vrijheid.

2018 heeft mij dat zeker gebracht, zowel de transformatie in energie als de vrijheid! Ik deel graag mijn verhaal met je zodat het je inzichtelijk kan worden hoe zo’n tranformatie gaat.

‘Its all about the story’s’ omdat verhalen helen….

Het eerste deel van 2018 was voor mijn ploeteren en zwoegen. Ik werkte als freelancer in de hulpverlening en voelde me een overlever. Daarnaast kreeg ik in januari te horen dat we per 1 juli onze huur woning moesten verlaten omdat het huis in verkocht zou worden. Het eerste half jaar stond echt in het teken van zoeken, werken, hard werken en me druk maken over alle tekorten die ik ervaarde en hoe ik als alleenstaande moeder dit alles het hoofd kon bieden. (wist ik veel dat ik al die tijd gedragen werd door het universum en ik veilig was)

In april voelde ik heel sterk dat ik me moest gaan inschrijven voor de school van bewustzijn in koudum. Die zou beginnen in september. Voor de rest stond ik op standje overleving.

Vanuit mijn werk voelde ik in mei dat ik moest stoppen en gaf ik dit aan. Ik besloot mijn contract (tot juli) af te maken en dan dit werk los te laten. Ik denk dat deze twee besluiten de transformatie hebben geactiveerd. En ja ik gebruik het woord activeren omdat ik steeds meer realiseer dat wij als mensen programma’s leven. We worden geprogrammeerd door onze herinneringen (vanuit dit leven maar ook uit vorige levens) en we herhalen steeds weer dezelfde programma’s. Wanneer we keuzes maken die niet direct passen bij de oude programma’s dat worden we geactiveerd…. (ja. Ja….) er komen dan emoties (vaak angsten) vrij. En die emoties hebben het nodig om getransformeerd te worden zodat we vanuit nieuwe activaties ons leven kunnen vormgeven.

Je transformeert oude programma’s (angsten en andere negatieve emoties) met liefde, erkenning, zachtheid en vertrouwen. Met mijn verhaal wil ik je laten zien hoe dichtbij alles is en hoe toegangelijk ook voor jou is om deze transformatie te realiseren.

Zoals gezegd ben ik dus sinds september niet meer werkzaam voor een systeem of instantie. Eerder had ik een soort van haat/liefde verhouding hiermee omdat ik als freelancer toch nog werkzaamheden uitvoerde zodat ik mijn inkomen kon garanderen. (uit angst voor tekort, oud programma) In mijn hart voelde ik wel dat wat er van mij gevraagd werd niet voedend was voor mij of mijn clienten en daardoor ontstond er dus ook een weerstand die zorgde dat mijn energie Flow stagneerde en ik steeds weer ziek werd als ik ‘te lang’ in dienst stond van het systeem. (er komt dus onbewust een activatie in beweging om mij uit mijn oude programma te krijgen, in mijn ogen is dat het werk van de ziel en wordt je ziel ondersteund door het universum, krachten van licht en liefde).

Sinds september werk ik op een ander level en doe ik wat er nodig is voor de mensen die naar mij uitreiken en ga ik niet langer in op uitnodigingen van instanties. Uiteraad ben ik wel weer benaderd en is mijn werk aangeboden (de test) en dan deel ik met hen mijn kijk op wat er nodig is in de praktijk waar ze mij voor vragen. Helaas zijn de meeste instanties niet bereid daarin met mij mee te bewegen omdat ‘protocol of beleid’ daar niet op aansluit.  Voor mij is het niet langer mogelijk om toe te geven aan mijn angst aan te kort en toch weer het werk aan te nemen. Ik blijf bij mijn eigen wijsheid en waarheid omdat ik voel dat het juist meer voedend is voor mij.

Ik investeerde in mezelf en bracht dat direct in de praktijk door als energetisch healer mensen te ondersteunen bij hun proces van bewustwording en transformatie. De afgelopen maanden mocht ik volop mijn werk doen en de stroom die naar mij toe kwam aan clienten was ook erg bevestigend voor mij, ik ben op mijn juiste pad bezig en mag dit blijven volgen ook in 2019.

2018 heeft mij uitgenodigd angsten los te laten en heeft mij laten zien dat er altijd een nieuwe deur voor mij open gaat als ik maar in het vertrouwen, de overgave, in de liefde en zachtheid kan blijven. Zo lang ik bij mijn eigen waarheid en integeriteit blijf dan maakt het niet zoveel uit welke weerstand er op mijn pad komt. Met geduld en een vertrouwen in het hier en nu los alles zich in verloop van tijd wel op.

Ik bedoel daarmee dat wanneer jij je gedragen voelt door het universum hoef je enkel jezelf af te vragen wat is het dat ik NU nodig heb. Want alles wat je denkt nodig te hebben in de toekomst is gebasseerd op angsten of te kort en alles wat je gewend bent dat je nodig had in het verleden is gebasseerd op oude programma’s. Ik stond midden in de alchemistische transformatie alles wat ik nodig had was er in het hier en nu wel!

 

En zo was ik per 1 juli dakloos en vond ik 20 juni een huurwoning voor onbepaalde tijd waar ik per direct de sleutel van kreeg.

 

ZIE!

 

Maar met dit cadeau kwam ook de volgende uitnodiging tot transformatie. De woning was compleet uitgeleefd en moest van nok tot deurpost aangepakt worden om alle overtollige zware energieeen, schimmel en vocht weg te kunnen werken en er een gezond thuis van te kunnen maken. De huiseigenaren waren zelf niet in staat dit op korte termijn te realiseren.

Ik en mijn jongens vonden onderdak bij mijn ouders en mijn vader zette zich 150% in om samen met mij de woning weer meer licht en lucht te kunnen geven zodat we het ons eigen konden maken. Lagen behang zijn verwijderd, muren zijn gestuckt en vloeren zijn vernieuwd. Het was een klus die zowel voor mij als voor mijn vader (die ontzettend handig en ervaren is) boven de pet ging. Het leek een uitzichtloos project waarbij we beiden niet goed konden overzien hoe we dit moesten klaren.

Ik reikte in mijn netwerk uit naar hulp, maar dat werd niet goed ontvangen en ik merkte dat ondanks dit mij pijn deed ook die tijd klaar was. Ik kon niet meer direct uitreiken naar mensen, ik had me over te geven aan de praktijk, het hier en nu en vertrouwen te houden dat wat ik wilde realiseren zou ontstaan! En enkel vanuit dat vertrouwen en niet vanuit het gevoel van onmacht dat ik het niet meer kon overzien.

En inderdaad kwam er vanuit onverwachte hoek hulp! En wat voor hulp, ik heb me zo ontzettend dankbaar gevoeld dat mijn oom, een vakman, vanuit eigen initiatief naast mijn vader is gaan staan en dat we op die manier beiden weer vleugels kregen en de last kon delen. En het resultaat mag er wezen! De woning waarin ik nu met mijn 2 kinderen woon is ontzettend mooi, licht, kleurrijk en open geworden. Elke ruimte van het huis geeft mij het gevoel van thuis en elke dag voel ik me dankbaar voor deze grote transformatie voor mij en de jongens.

Met de uitdaging van het huis kwam er in juni 2018 ook een andere uitdaging. Ik kreeg een bericht van het gebiedsteam dat ze hadden ‘besloten’ om een melding te doen bij veilig thuis (eerder algemeen meldpunt kindermishandeling) over de situatie van Twan (die weer herstellende was van trauma en terug het onderwijs in ging). Ik voelde direct dat dit besluit een uiting van machtsmisbruik was omdat er op andere fronten (in het zakelijke stuk van de hulpverlening) dingen goed vast liepen en zij weigerden de betaling richting de zorg die twan zo ontzettend ondersteund had te betalen.

Een melding bij veilig thuis haalt het probleem dan weg bij de instantie die zijn eigen verantwoordelijkheid weigert na te komen. Voor mij was dit direct helder, maar je kunt je misschien voorstellen wat een zorg dit bij mijn ouders opleverde. Zij hadden geen inzicht en geen idee wat ons overkwam en mijn moeder was bang dat Twan uit huis geplaatst zou worden. Ik werd uitgenodigd om duidelijk te gaan staan voor mijn eigen waarden en normen en dat heb ik gedaan en binnen 24 uur was de dreiging al van tafel. Maar goed, daar nam ik geen genoegen mee omdat het mij wel heel helder was dat dit ‘een manier’ is om ouders onder druk te zetten en vanuit dwang tot een uitkomst te komen die de verantwoordelijkheid bij mensen weg haalt. Het is manipulatie en in mijn ogen ontzettend beschadigend om op deze manier met mensen om te gaan. Ik heb ervoor gekozen om de organisatie hierop aan te spreken. Het afgelopen half jaar heb ik te maken gehad met een laatste restje (ga ik maar vanuit)  angst / pijn en onvermogen uit de wereld van systemen. Ik ben genegeerd maar ook telefonisch toe geschreeuwd, bedreigd en gestraft. Het wordt voor mij steeds duidelijker hoe mensen binnen deze organisaties onder druk staan en ook zij vanuit angsten hun werk doen. Helder is het voor mij vanuit welk onvermogen gehandeld wordt. En dat is niets persoonlijks, dat is het systeem, het systeem waar ik al tijden van voelde dat ik daarin niet meer kon functioneren omdat ik er ziek van werd. Ik snap nu heel goed waarom en ik begrijp ook waarom er zo ontzettend veel ziekte is binnen dit soort systemen.

Vanuit mijn vastberadenheid en trouw blijven aan mijn eigen waarheid ontstond er ook een andere situatie. De mensen die verantwoordelijk waren voor ‘de melding’ waren direct na de zomer allemaal uit beeld. (ik kon niemand meer aanspreken) En een nieuwe medewerkster stond op. Deze medewerkster besloot om te onderzoeken wat er speelde omdat zij (niet enkel van mij maar ook van school en de zorg-aanbieder) zo veel weerstand ervoer ging ze de boel analyseren. Vanuit het verzamelen van deze feitelijkheden werd het mogelijk dat de zorg die wij graag wilden voor Twan en die ook zijn effectiviteit al had bewezen als nog betaald werd en op nieuw gerealiseerd werd!

Ongelovelijk, deze dame stond erbij, keek er goed naar en voerde het uit. Na het analytische onderzoek had ze het binnen 24 uur geregeld.

 

ZIE!

 

Ik heb geen verantwoording meer gekregen over de zorgmelding, er is nooit een excuus gekomen of een uitleg gegeven. Er is enkel gezegd dat het achteraf gezien inderdaad ‘iets uit de context is gehaald’ en dat dit niet de manier was om te handelen maar dat de intentie wel goed was. Het deed me even denken aan de documantaire Innocent Man die momenteel op Netflix te zien is. Onschuldige mensen die worden veroordeeld voor het plegen van moord komen na vrijlating ook niet met een excuus uit de gevangenis.

De IB’er van school heeft tegen mij genoemd; “Lucie wat gebeurd er met al die ouders die dit niet kunnen overzien en moeite hebben om hun standpunt in nemen”. En weer dacht ik aan de Netflix documantaire waarin genoemd wordt dat er 120.000 onschuldige mensen vast zitten. De meesten zijn overgeleverd aan het systeem, en raken verstrikt in dit web.

Ik realiseer me dat mijn verhaal maar een puntje van de ijsberg is. En daar ga ik ook zeker mijn verantwoordelijkheid voor nemen. Maar aller eerst besloot ik om mijn focus te houden bij wat er nodig is voor mijn zoon in het hier en nu en vooral dat eerst te realiseren. Ik heb de directeur bedankt voor zijn vriendelijke woorden. We sluiten het jaar af met de belofte dat het in 2019 goed georganiseerd zal worden en alle partijen zijn inmiddels weer om tafel gekomen en we hebben het vertrouwen weer uitgesproken.

Kaypacha voorspeld dat 2019 het jaar van de waarheid wordt. Walk your Talk.
Leef je eigen waarheid. We gaan daar allemaal in uitgedaagd worden komend jaar. Voor mij is het bewustzijn al aangewakkerd en doordat ik bewust mijn alchemistische transformatie jaar heb mogen ervaren stap ik ook heel bewust 2019 in.

2019 wordt het jaar dat mijn boek af komt. Ik ben sinds 2017 al bezig met schrijven over de uitdagingen die mijn zoon tegen gekomen is binnen het onderwijs. Als hulpverlener ken ik die wereld zo goed dat er voor mij steeds meer inzichten kwamen die mij als moeder hielpen om vooral mijn voeten stevig op de grond te houden en kon ik voorkomen dat ik en mijn zoon uit het veld werden geslagen. Het zou een boek worden wat enkel inzicht gaf in ons zieke systeem maar hoe verder ik kom des te meer realiseer ik dat mijn energie, mijn waarheid en onze praktijk heeft gecreeerd en dat wanneer ik kies voor andere mogelijkheden en resultaten en ik uit de angst stap, alles mogelijk wordt.

Het boek zal dus ook gaan over alchemistische transformatie, geschreven vanuit de praktijk. Een praktijk waar heel veel ouders en kinderen in ‘vast lijken te zitten’ maar wat bestaat uit illusies. In mijn boek ga ik de illusies die ik ben tegen gekomen onthullen en gooi ik er een stuk humor, zelfspot en sarcasme in om lucht te geven aan de beerput zodat de lezers kunnen ervaren dat zij zelf het roer in handen hebben. Want wat voor velen van ons voelt als een wurggreep waarin we terecht komen (als het gaat om instanties en systemen) is het enkel een luchtbel die we massaal mogen doorprikken zodat we op een grotere schaal de alchemistische transformatie kunnen realiseren.

Mocht je uitkijken naar dit boek, en zelf ook graag een begin willen maken aan jouw transfromatie proces? Bestel dan hier de Reflectie Tool! Op die manier steun je mij financieel en ontvang jij direct een hele waardevolle Tool waar je gericht in de praktijk mee verder kunt!

Ik besef me steeds vaker dat mijn kracht ligt in de vertaling en dat schrijven, het delen van verhalen daarin de sleutel is.
Ik kan een brug maken tussen de waarheid en de illusie waarbij de waarheid een illusie blijkt te zijn en wat wij massaal bestempelen als ‘droom of illusie’ waarheid is! Het is aan jou wat je leeft!

Het is als Alice in Wonderland die besluit door de spiegel te stappen. In het begin is het een beetje vreemd omdat ze er achter komt dat de wereld achterste voren loopt en de boel op de kop staat. Maar zodra ze aan dat beeld gewend is en ze voelt wat het met haar doet, ze bewust wordt van de effecten die het op haar heeft…. Heel klein worden (voelen) en later heel groot worden (voelen). Dan komt ze in contact met haar moed en kwaliteiten realiseer ze zich hoe ze de illusie’s van de zogenaamde werkelijkheid kan doorprikken.

2019 gaat voor mij in het teken staan van het schrijven van dit boek.
Daarnaast ondersteun ik mensen die klaar zijn voor het leven van hun waarheid en biedt ik energetische healing (adem) sessies aan.

Om mijn energie voornamelijk bij mezelf te houden besluit ik om al mijn social media af te sluiten en me van al deze platformen te verwijderen. (wat voor mij ook onwennig voelt, maar ik realiseer me dat het ook een activatie is die nodig is) Ik ben bereikbaar voor de mensen die mijn hulp kunnen gebruiken, bewust of onbewust vinden ze mij. Dat is ook het cadeautje wat ik sinds september mocht leren. Al mijn klanten kwamen vanuit de meest onverwachte hoeken en zelfs via, via, via bij me terecht. Ik wil me laten leiden door wat er ontstaat vanuit de verbindingen. En werk daarom ook met waardebepaling achteraf. Flow mag er blijven en er is altijd genoeg.
Ik kies er voor om vanuit mijn eigen energie te bewegen omdat ik inmiddels genoeg vertrouwen heb ontwikkeld dat er een hogere energie in onze wereld mee beweegt die voedend is en ons voorziet in precies dat wat we nodig hebben.

De school voor bewustzijn waar ik afgelopen september mee ben begonnen sterkt mij hier enorm in en maakt mij meer bewust van mijn eigen zijn en van mijn kwaliteiten en oorsprong.

In 2019 ligt er weer een Paulo Coelho agenda voor mij klaar. Dit keer heb ik hem in het engels besteld; Paths is het thema wat voor mij beter resoneert dan de nederlandse versie ‘wegen’ (wat mij te veel doet denken aan die extra kilo’s die ik mee sleep ha,ha) .

Ik kijk ontzettend uit naar 2019 en maak me klaar voor nog meer magische reizen vanuit vertrouwen en liefde.

GO WITH THE FLOW

Wil je me  blijven volgen stuur me dan een mailtje, ik blijf namelijk wel mijn waarheid delen via mijn site en mijn blog’s. Je ontvangt een mail wanneer ik weer een nieuwe blog heb geschreven.

 

Leafs Lucie.

Afbeelding;
Uit het orakel wijsheid van de vrouwelijke ziel, kaart 8 Waarheid van de ziel; Ik luister naar de eenvoudige waarheden van mijn ziel en laat toe dat mijn leven zich natuurlijk ontvouwt. 

Lucie Rijpstra

1 COMMENT
  • Dorien
    Beantwoorden

    Hey Lucie, dank voor het delen van jouw verhaal.. Heel mooi om te lezen hoe je het systeem bent gaan doorzien en hebt durven loslaten. En daarbij plaats gemaakt hebt voor vertrouwen op het grotere geheel. De inkomstenstroom en jouw visie daarop vloeit daarmee zo mooi samen, overvloed. You’re an example. Ik kijk uit naar je boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: