Lees hoe energetisch werk je laat stralen

blog

Lees hoe energetisch werk je laat stralen

Werken met energie is een manier om vanuit bewustwording meer grip op je leven te krijgen en te helen.

We zien energie in vorm zoals in bloemen, in mensen, in materialen, grondstoffen en dieren.
We voelen energie in emoties, boosheid, vreugde, liefde
We ervaren energie door wind, water, zon.

Alles is energie, en energie is alles.

‘Zodra we bewuster in het leven komen te staan zien we dat energie in de uitwisseling hoort. Energie hoort te stromen.

De universele wet van Energie-uitwisseling stelt dat energie in stromingen beweegt als water of elektriciteit en kan worden afgetapt om elders te worden gebruikt.
Energie kan worden geruild voor andere energieën of het kan worden opgeslagen in reservoirs zoals flessen, voedsel, batterijen, aantekeningen, ideeën, lichamen, eigenschappen, woorden, geld, contracten, regelingen, vriendschappen, banken, tuinen, muziek, titels, talenten en alle andere gebieden van bewustzijn – om te worden gebruikt of geruild op een andere plaats of tijd.

Een overdaad aan energie in een reservoir dat daar niet voor berekend is creëert hitte, wrijving, woede, koorts, huiduitslag, uitbarstingen, verbranding, onbezonnen gedrag, een kortsluiting of een explosieve situatie. Reservoirs kunnen variëren in aard en doel, ze kunnen energie lekken, verliezen, gebruiken, transformeren, verspreiden enz.…

Reservoirs (zoals ons lichaam) kunnen energie aan anderen geven, van anderen nemen, opslaan of weigeren, maar energie in beweging dient om weer een andere energie te laten bewegen. Energiestromen zijn levend, terwijl opgeslagen energie dood is totdat het weer gaat bewegen. Een klein beetje energie kan, mits met zorg geplaatst verbonden worden met sterkere energieën op zo’n manier dat het hele menigten kunnen worden gevoeld, gekleed en gehuisvest. Op die manier kunnen met minimale moeite voor iedereen hele beschavingen naar een hoger energieniveau worden gebracht’
bron: de universele wetten van kosmisch bewustzijn

 Zoals ik zei alles is energie, wij zijn energie en wij geven en nemen energie vanuit alles wat we tegen komen. Onze gedachten, ons bewustzijn bepaald waar de focus naar toe gaat. Waar geven we onze energie aan en waar lekken we energie, waar halen we energie. Ons voelen, ons onderbewustzijn zet een ‘magneet’ in beweging die zorgt dat waar je focus bewust naar toe gaat de energie heen kan stromen, je onderbewuste bepaald ook of die energie voeden is of destructief gaat werken.

Stel dat je met je focus, met je aandacht ontzettend hard je best doet om een bepaald doel te bereiken. Om die promotie te ontvangen, die perfecte partner aan te trekken of om een fysieke inspanning te kunnen leveren en je gevoel, je onderbewuste, gelooft dat je het niet kan, dan kun je nog zo hard werken en zo ontzettend je best doen, maar dan zal je niet met voldoening je resultaat behalen.

Je magneet (je buikgevoel) staat dan in gesteld op je onbewuste overtuiging en die vinden vaak hun oorsprong in het onderbewuste dat geleefd is. Het kan zijn dat het is ontstaan in je kindertijd, in de lijn van je voorouders en je die energie in je DNA meedraagt of zelfs vanuit vorige levens kunnen energie van destructieve overtuigingen nog steeds actief zijn en jouw leven in het hier en nu beïnvloeden.

Jij bent een energetisch wezen en je lichaam dient als een Reservoir. Alle energie die actief is in jouw wezen creëert jouw realiteit. Wanneer je merkt dat je tegen blokkades aanloopt dan kun je daaraan werken door cognitieve therapie te ontvangen, of creatief aan de slag te gaan wat beiden verschillende energieën in beweging brengt die dienend kunnen zijn aan het proces. Als je voelt dat er gevoelens van depressie zijn dan kan het inzetten van sport de energie van depressie zo beïnvloeden dat door er fysiek beweging aan te geven het weer ruimte krijgt om door te stromen en je depressie vrijkomt en dus transformeert omdat je de beweging erin hebt gebracht.

Maar wanneer je energetische blokkades op het onbewuste hebt zitten en je met het voelen ergens niet bij kunt, of zo ontzettend open staat maar niet begrijpt waar al die emoties vandaan komen, dan kun je er enkel bij komen door energie in het lichaam te sturen en te ademen, het los te ademen, het lucht te geven zodat de erkenning krijgt en weer in beweging kan komen en dus kan transformeren.

Om terug te komen op de vraag wat is energetisch werk, dan is het antwoord dat alle bewuste handelingen om het onbewuste in beweging te brengen energetisch werk is.

Energetisch werk gaat uit van het zelf helend vermogen van de mens en zet bewuste handelingen in om oude ervaringen weer in beweging te brengen zodat ze kunnen door stromen/ transformeren/ anders ervaren kunnen worden waardoor de magneet van het onderbewuste een nieuwe afstemming krijgt waardoor je andere situaties in je leven gaat aantrekken.

Zodra jij bewust wordt wat jou tegenhoudt om die promotie te ontvangen, die perfecte partner te vinden of een ander doel te halen dan kan de energie anders stromen en kun je nieuwe resultaten halen. Het is niet enkel mindset trainen, het is vooral voelen en erkenning geven aan dat ‘wat niet gevoeld wilde worden’.

 

Liefde is altijd de sterkste kracht. Het is de angst voor het ervaren van negatieve emoties en gevoelens wat de liefde kan onderdrukken, maar in werkelijkheid is het nooit sterker, mits jij dat zelf geloofd. De liefde is zo krachtig dat je maar een klein beetje nodig hebt om verandering in je leven te kunnen realiseren die ‘mind blowing’ is.

Energetisch werk met behulp van de adem gaat over licht brengen naar de donkere plekjes in je lichaam, in je onderbewuste en weer de stroom toe laten van de oneindige mogelijkheden die we binnen ons bereik hebben. Zoals hierboven staat omschreven. ‘Een klein beetje energie kan, mits met zorg geplaatst, verbonden worden met sterkere energieën. Op die manier kunnen we met minimale moeite grote resultaten halen.

In mijn praktijk staat veiligheid en vertrouwen centraal, vanuit die energie kan de liefde stromen en wanneer de liefde stroomt kunnen alle donkere energieën in het licht gezet worden, gezien worden, erkenning krijgen en dus getransformeerd worden.

Dat is energetisch werk, dat is wat ik doe met de adem en dat is wat mijn klanten leren inzetten. De adem, jouw levens-prana, altijd binnen handbereik en altijd in te zetten op de momenten dat je voelt dat je energie lekt of zelfs niet meer in beweging is.
Energie hoort altijd te bewegen het zoekt altijd een uitwisseling, het is daarom erg ongezond voor mensen om ‘te hamsteren’ energie op te slaan en vast te houden. Het hoort volop in beweging te zijn en jij mag dat ontvangen en jij mag dat delen. Jouw lijf als energie reservoirs is ervoor bedoeld om jouw ziel, jouw leven in beweging te brengen zodat je nieuwe ervaringen op kunt doen en je kunt groeien als mens, als energiebron, als het licht dat je bent.

 

Wanneer jij jouw persoonlijke energiebron optimaal kunt laten bewegen en de stroom in overvloed kan laten stromen ga je stralen! Zoals zwangere vrouwen stralen, zoals kinderen die trots zijn op hun gemaakte tekening stralen, zoals verliefde mensen stralen, dan krijg je vleugels en wordt je licht! Leef je licht en geef je licht.

En ja elk leven kent golven, Flow, waarin de energie hoger is, en dan weer lager is, maar er hoort altijd beweging te zijn. Stilstaande energie veroorzaakt (emotionele) pijnen, ziekte, ontploffingsgevaar. Dus zorg vooral goed voor jezelf en laat je energiestromen!

Het is aan jou om ‘het werk’ te doen. Wat je ook wilt bereiken in je leven, waar je aandacht ook naar toe gaat, ‘het werk’ wat we allemaal te doen hebben in het transformeren van oude angsten en pijnen naar licht en liefde zodat we als mensheid elkaar naar een hoger energieniveau kunnen brengen. Het begint allemaal bij het leven van je eigen licht!

Deel hieronder op welke manier jij je energie laat stromen, waar licht jouw leven van op?
Deel het hier en gun het jezelf nog meer!

Liefs Lucie.

Ook een ademsessie ervaren? Suur een mail en go@lucierijpstra.nl

 

Lucie Rijpstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: