GO WITH THE FLOW

blog

GO WITH THE FLOW

GO WITH THE FLOW 

Sinds juli 2018 geef ik mij er compleet aan over (dacht ik ha,ha)

Want ja ik ken de periodes van Flow! En ik voel dan ook een ontzettend groot vertrouwen in het leven en mijn gevoel zegt dat is ‘de waarheid’

Leef in het moment in het nu en laat je mee voeren door de gebeurtenissen van de dag, laat je leiden door de synchroniteit en de toevalligheden die je tegen komt en stroom mee op het leven.

Prachtig! en ik voel ook hoe uitdagend dat zo nu en dan kan zijn. Wanneer mijn hoofd wil organiseren, voorspellen en beredeneren.

Steeds meer kom ik in de positie van waarnemer waarbij ik mijn hoofd niet langer afkeur of veroordeel wanneer ik uit de flow ben ‘gevallen’. Ik leer steeds beter begrijpen wat de verhalen, de drama’s van mijn hoofd zijn waardoor ik uit verbinding ga met wat er werkelijk is.

Mijn hoofd schiet soms in angst, wantrouwen, verdriet en pijn… STEL DAT…. en steeds vaker hoor ik mezelf zeggen; wat is er nu?

Hier en nu is er vaak niet zoveel wat nodig is. En als er al iets ‘moet’ en ik doe het op het moment dat het nodig is dan is het ook zo gedaan….

Dat hoofd van mij kan zich druk maken over de toekomst terwijl mijn hart weet dat ik nu de toekomst creeer… dus mijn zorgen van nu kleuren morgen… kleuren volgende week, volgende maand, volgend jaar.

Ik geniet van mijn avontuur waarin ik steeds meer los durf te laten. En durf te vertrouwen want mijn vertrouwen in het nu kleurt net zo goed; morgen, volgende week, volgende maand, volgend jaar.

GO WITH THE FLOW 

En dat dagelijks leven, het blijft waarschijnlijk een levenslange uitnodiging maar zo de moeite waard want al die momenten van Flow zijn magisch, verslavend zelfs….. en als je ze dan ook nog weet te verlengen en je ziet hoe bijzonder alles bij elkaar, in elkaar en met elkaar mee beweegt.

Het ene triggert het andere en zo ontstaat er een Flow domino-effect.

Dat is leven…. realiseer ik me steeds meer. Het vloeit in elkaar over en alles heeft zijn rol, zijn nut in het geheel. En als je mij dan vraagt waar gaat dit alles naar toe?

Dan zeg ik naar lichter leven….

En hoe dat er uit ziet hangt af van jouw eigen creatie vermogen.

Live light, Be the light….

 

Lucie Rijpstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: